Gazdaság

Vasárnapi boltzár – a vevők és a dolgozók is szívnak

vasarnap(960x640).jpg (vasárnap)
vasarnap(960x640).jpg (vasárnap)
A vevők ragaszkodnak a nagyáruházakhoz, és inkább sorban állnak. A láncok pedig nem vesznek fel új embert, a forgalomnövekedés ellenére sem.

A Blokkk.com vizsgálódása szerint van némi kellemetlen mellékhatása a vasárnapi boltzárnak. Például az, hogy a vásárlók ragaszkodnak a nagyáruházakhoz. Ez pedig azt jelenti, hogy továbbra is ott vásárolnak, akkor is, ha sorba kell állniuk szombatonként. Legfeljebb dühösek.

A másik, hogy a létszám nem követi a forgalom bővülését. A boltok, áruházak alkalmazotti létszáma ugyanis 2015-ben év közben – év elejéhez képest év végéig – nem változott. Vagyis nem jött be a sokezres létszámleépítés előzetes belengetése. Ami egyfelől jó hír, mert nem kerültek utcára emberek. Másfelől viszont nem jó hír, mert 2015-ben a kiskereskedelem januárhoz képest decemberre a másfélszeresére hízott. És az ezzel járó munkát ugyanannyi embernek kellett elvégeznie.

Azaz a munkaterhelés nőtt. Ehhez képest ugyanezt az időtávot nézve végül is változatlan maradt a létszám, cáfolva azokat a kormányzati megjegyzéseket, hogy inkább nőtt.

A portál és az NGM között egyébként volt némi levélváltás is – azzal kapcsolatban, hogy ugyan ki csúsztat. Ha kíváncsi, kattintson!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik