nyugdíjas (szegénység, )
Gazdaság

A nyertesek egy másik Magyarországon élnek

24.hu
24.hu

2016. 02. 17. 09:55

A lakosság önértékelése alapján kiderült, kik tartoznak a vesztesek és a nyertesek csoportjába. Az előbbibe azok kerültek, akik anyagi helyzetüket (nagyon) rossznak érzékelték, s attól tartottak, hogy a következő 12 hónapban az tovább romlik (12%). A nyertesek ezzel szemben azok voltak, akik anyagi helyzetüket jónak gondolták, és további javulást reméltek (6%) – olvasható a Tárki felmérésében.

Mivel az emberek saját helyzetüket és jövőjüket erősen kötik az országéhoz, ezért kevéssé meglepő, hogy a vesztesek túlnyomó többsége az ország helyzetét és közeljövőjét is a magukéhoz hasonlónak látja, s ugyanez az ország a nyerteseknek egészen másként fest.

A lakosság arányához képest a vesztesek között magasabb a szavazáson részt venni nem tervezők aránya, a nyertesek között ezzel szemben magasabb a biztosan szavazók, s alacsonyabb a biztosan nem szavazók aránya.

A vesztesek nem tudják, vagy nem mondják meg, hogy kire szavaznának, de ha mégis szavaznának, akkor többségük a két baloldali pártra voksolna. Ezzel szemben a nyertesek biztosak a dolgukban, s elsősorban jelenük és jövőjük szavatolóját, a jelenlegi kormánypártot támogatnák, hogy az ország továbbra is az övék maradjon.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. október 26.
Peresztegi Imre, a ZÁÉV Építőipari Zrt. vezérigazgatója, Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke, Görözdi György, MTK Kiemelt Beruházások Projekt Igazgatója és Paár Attila, a West Hungária Bau Kft. ügyvezető igazgatója (b-j) az új Hidegkuti Nándor Stadion építéséről tartott sajtótájékoztatón 2015. október 26-án. Bejelentették, hogy a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a West Hungária Bau Kft. konzorciuma nyerte el a több mint hatmilliárd forintból épülő új stadion tervezésére és kivitelezésére kiírt pályázatot.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.