Gazdaság

Apa kezdődik! Rengeteg lakás épül a fővárosban

Az Index a kormány 10+10 millió forintos családtámogatási csomagja kapcsán arra volt kíváncsi, hogyan állnak az ingatlanfejlesztések Budapesten. Minden kerületet azzal a kérdéssel kerestek meg, hogy hány olyan új társasházi fejlesztés van náluk – a meglévő felújításokon kívül – ahol az építési engedélyt már kiadták, de a végleges használatba vételi engedélyt még nem.  A legtöbb hivatal pedig egyáltalán nem válaszolt a feltett kérdésekre, néhányan azonban igen:

  • Ferencvárosban jelenleg 6 lakóépület-beruházás zajlik, ami összesen 522 új lakást jelent.
  • Erzsébetvárosban három félbemaradt kivitelezés van, ebből kettő szerkezetkész állapotban, egynél meg csak az alapozás van meg. A Hársfa utcában 113 lakás átadását tervezték, de itt már az építési engedély is lejárt. Ha mindegyik elkészülne, az 186 lakást jelentene.
  • Zuglóban összesen 2722 lakás befejezése akár már a közeljövőben is megtörténhet.
  • Újpestről csak érvényét vesztett építési engedélyekről kapott hírt a portál, összesen 18 nagyobb volumenű építkezés áll a kerületben, de ebben irodaprojektek is lehetnek.
  • Csepelen összesen 38 olyan ingatlan épül – 36 engedély alapján – ahol az építési engedélyt kiadták, de a használatba vételi engedélyt még nem.
  • A XIII. kerület önkormányzata mindössze annyit árult el a portálnak, hogy “jelen pillanatban a kivitelezés alatt álló lakások száma 812 darab”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik