Gazdaság

Hatalmas magyar győzelem – Még a bűnözők is talicskázzák haza a pénzt

Meglódult a pénzmosó számlák iránti igény, mivel a magyarok többet legalizáltak – gyakran adóparadicsomokban – rejtegetett pénzeikből a múlt év utolsó negyedévében, mint az azt megelőző kilenc hónapban együttvéve – írja a Világgazdaság szerdai száma.

Ez a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) a lap számára elküldött adataiból derül ki. A kormány által biztosított adóamnesztiával tavaly 720 Stabilitás megtakarítási számlát nyitottak, és azokon összesen mintegy 53,2 milliárd forintot helyeztek el a tulajdonosok. Egy évvel korábban a megnyitott számlák száma 610 volt, a rajtuk elhelyezett betétek összege pedig 37,9 milliárd forintot tett ki.

A lap megjegyzi: a múlt évi növekedés ellenére is a vártnál kisebb a Stabilitás megtakarítási számlán elhelyezett tavalyi összeg. A múlt év végi hajrá annak tudható be a szakértők szerint, hogy január 1-jén több mint ötven ország szigorította az idevonatkozó szabályokat és egyezményeket. Ennek a változásnak mentek elébe a pénzüket a múlt év végén legalizáló magyarok. Az adóamnesztiának köszönhetően eddig összesen 91 milliárd forintot hoztak haza a külföldön rejtegetett vagyonokból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik