paksi atomerőmű (Array)
Gazdaság

Fideszes haverok zsebét tömték a paksi atommilliókkal

24.hu
24.hu

2016. 02. 03. 09:20

Korábban a témában:

Azt egyelőre senki nem tudja megmondani, hogy a tervezett paksi bővítési beruházást átszövi-e majd az állami korrupció, ám ha az eddigi, jobbára reklámcélú ráfordítások megoszlásából indulunk ki, akkor semmilyen társadalmi vagy ellenzéki aggodalom nem tekinthető túlzottnak: két elköltött állami forintból legalább egy mindig a Fidesz-közeli médiabirodalomhoz gurul – írta a szerdai Népszabadság.

A lap természetesen példákat is hozott (előzetesen az LMP kérte ki a közérdekű adatokat). Ebből az derül ki, hogy ha költeni kell, a Paksi Atomerőműnek, illetve az MVM-nek feltűnően gyakran jutnak eszébe erősen Fidesz-közeli vállalkozások és kiadványok.

Az adatok szerint az MVM Paks II. Zrt. a legutóbbi kormányváltástól a tavalyi év végéig a teljes, mintegy 170 milliós büdzsé nagyobbik felét, közel 100 millió forintot a minimális nézettségű Echo TV-nél és a nem auditált, de alig pár ezres példányszámú Magyar Hírlapnál költötték el (a döntésre rálátó forrásunk megfogalmazása szerint „így fizette ki a Fidesz Széles Gábor sajtószolgálatait”), amit semmilyen értékelhető üzleti szemponttal nem lehet alátámasztani, hiszen ugyanennyi pénzből más orgánumoknál lényegesen nagyobb elérést vásárolhattak volna – tette hozzá a lap.

Ha kíváncsi, még kiknek jutott reklámmilliókból, kattintson!

Kommentek

Budapest, 2008. február 4.
Egy vasúti dolgozó a veszteglõ tehervonatok között a ferencvárosi pályaudvaron. Hajnaltól folytatódik a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) által határozatlan idõre meghirdetett sztrájk a MÁV teljes vonalán. A VDSZSZ azt követeli, hogy minden vasutas kapjon nettó 250 ezer forintot a MÁV Cargo privatizációs bevételébõl, illetve 10 százalék többletbérfejlesztést kér a kiszervezett MÁV-társaságok dolgozóinak.
MTI Fotó: Kovács TamásAz állam munkáltatóként is nagyon fukar
Bevásárlás (bevásárlás)Gyenge december mellett 5 százalék felett nőtt a kereskedelem tavaly