Gazdaság

Az Amazon fantáziát lát az offline könyvesboltokban?

Több mint háromszáz hagyományos könyvesbolt megnyitását tervezi az Amazon.com. Erről egy ágazati illetékes számolt be, miközben az online könyváruház egyelőre nem erősítette meg az értesülést.

Sandeep Mathrani, a General Growth Properties Inc. vezetője egy telefonos konferencián elhangzott értesülést hozott nyilvánosságra, miszerint az Amazon hagyományos könyvesboltok megnyitását tervezi. “Úgy értettem, 300-400 könyvesboltról van szó” – fűzte hozzá, megemlítve, hogy a lépés hasonlít más sikeres internetes áruházak, köztük a Warby Parker és a Bonobos hagyományos boltos terjeszkedéséhez.    Az Amazon szóvivője közölte, hogy a vállalat nem kommentál “pletykákat és spekulációkat”.Az Amazon húsz éve online könyváruházként kezdte meg működését, azóta azonban már a friss élelmiszerektől a saját tévétartalom-előállításig számos területen megvetette a lábát. Egyebek között forradalmasította a könyvkiadói ipart népszerű e-könyvolvasója, a Kindle piacra dobásával.

Az Amazon.com novemberben székhelyén, Seattle-ben már megnyitotta első hagyományos könyvesboltját, amelynek kínálatát az online áruház toplistái alapján állítják össze. Az üzletbe betérő vásárlók a Kindle-t, valamint a Fire TV-t és a cég néhány más termékét is kipróbálhatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik