Citroen-2(1)(960x640).jpg (Citroën 2.2 Hdi 120 LE, citroen)
Gazdaság

Három gépjárműpiaci fúziót engedélyezett a GVH

24.hu
24.hu

2016. 02. 02. 11:40

Tulajdonosi átrendeződések várhatók a gépjárművek forgalmazása, biztosítása és pénzügyi lízingje piacán, miután három fúziót is engedélyezett a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) – közölte a hivatal kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a döntés értelmében a Lombard Pénzügyi és Lízing Zrt. a svájci DDM Group AG tulajdonába kerülhet, a Frey Automobil Holding Kft. közvetlen, egyedüli irányítást szerezhet a Citroën Hungária Gépjárműforgalmazó Kft., valamint a Peugeot Hungária Gépjármű Importáló és Forgalmazó Kft. felett.
A Wáberer György egyedüli irányítása alatt álló Wáberer Hungária Biztosító Zrt. pedig a Mid Europa Partners független magántőke-befektetői társaság által menedzselt projektcég, a CEE Transport Holding BV-vel közös irányítása alá kerülhet.

Gyors döntés született

A gépjárműpiacot érintő valamennyi fúziót a GVH nyolc napon belül, indoklás nélküli, úgynevezett egyszerűsített döntésekben engedélyezte, a 2016. január 1-jével hatályba lépett közigazgatási bürokráciacsökkentéssel összefüggő törvénymódosítás eredményeképpen – olvasható a közleményben.

Az új rendelkezés szerint nyolc napon belül kell döntést hozni a két hónapnál rövidebb ügyintézési határidővel elbírálandó ügyekben (sommás eljárásokban), így a versenytörvény szerinti egyszerűsített fúziós eljárásokban is. A GVH egyszerűsített eljárásban dönt egy fúzió engedélyezéséről, ha a tranzakció nyilvánvalóan nem jár a verseny jelentős mértékű csökkenésével az érintett piacon.

A hivatal hangsúlyozta, hogy a nyolc napon belüli döntéshozatalra csak akkor van lehetőség, ha az ügyfelek a fúziós kérelmet hiánytalanul nyújtják be.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21: US actor Adam Sandler (R), US actor Ben Ben Stiller (C) and British actress Emma Thompson (L) arrive for the film ‘The Meyerowitz Stories’ in competition at the 70th annual Cannes Film Festival in Cannes, France on May 21, 2017.  Mustafa Yalcin / Anadolu Agency
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.