Danko-Pista-hegeduje(2)(430x286).png (Dankó Pista hegedűje)
Gazdaság

Matuzsálem hegedűt felejtett a vonaton a művésznő

24.hu
24.hu

2016. 01. 31. 19:21

A 18. századból származik az a hegedű, amit egy nemzetközi vonaton felejtettek Olaszországban. Szomorú volt a tulaja, de happy end lett a vége.

Vonaton felejtettek Olaszországban egy értékes 18. századi hegedűt, és bár csak napok elteltével jelentkeztek érte, a hangszer meglett. Az értékes hangszert egy szír származású fiatal művésznő felejtette az ÖBB osztrák vasúttársaság Németországba tartó vonatán, amikor leszállt Veronában. A súlyos feledékenysége által letaglózott zenész csak napok elteltével jelentette be a hegedű elvesztését, vajmi kevés reménnyel arra, hogy viszontlátja a hangszert.

Az olasz vasúti rendőrség és az osztrák vasúttársaság együttműködésének eredményeként azonban sikerült megtalálni az elvesztett hegedűt Németországban, a müncheni főpályaudvaron. Január első hetében egy amerikai hegedűművész felejtette egy németországi regionális vonaton 2,6 millió dollárt érő 1727-es Stradivariját. A rendőrség megtalálta a hangszert – írja az MTI.

(Képünk illusztráció)

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Refugees and migrants arrive on dinghies at the Greek island of Lesbos, after crossing the Aegean sea from Turkey on October 2, 2015. Europe's refugee crisis has revived plans for a controversial pan-EU border and coast guard force to patrol countries like Greece and Italy which are struggling to cope with the wave of migrants. The latest UN refugee agency figures show that nearly 400,000 people fleeing war and poverty have reached Greece from neighbouring Turkey this year. AFP PHOTO / ARIS MESSINISMegfenyegették a görögöket, összekapták magukat
Gratulálunk országgyűlési képviselőinknek!