Gazdaság

Elindul ma Orbán messzeföldre pénzről tárgyalni

Orbán Viktor szombat délután háromnapos hivatalos látogatásra Indonéziába utazik, a delegációban a kormánytagok közül részt vesz Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Orbán Viktor Jakartában koszorút helyez el az indonéziai nemzeti hősök emlékhelyén, a Kalibata temetőben, majd tárgyalásokat folytat Joko Widodo indonéz köztársasági elnökkel.

Ezt követően a magyar és az indonéz kormány képviselői együttműködési megállapodásokat írnak alá többek között a következő évekre szóló felsőoktatási csereprogramról, valamint a halászat és az aquakultúra területén történő együttműködésről.

Orbán Viktor Le Luong Minh-nel, a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) főtitkárával is tanácskozik.  A miniszterelnök Jusuf Kalla indonéz alelnökkel együtt üzleti fórumon vesz részt, ahol egyezmények és megállapodások aláírására kerül sor a két ország kereskedelmi és iparkamarái valamint más, közszolgáltatásokkal foglalkozó magyar és indonéz vállalatok között.

A miniszterelnöki delegáció ellátogat Yogyakarta városába is, ahol a kormányfő X. Hamengkubuwono szultánnal, a Yogyakartai Különleges Terület kormányzójával találkozik – tájékoztatott Havasi Bertalan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik