Gazdaság

MSZP: az oktatási reform megbukott, az egészségügy romokban, Balognak mennie kell

Tóbiás József szerint az oktatási reformot "nem túltolták, hanem eltolták", az oktatási rendszerben nem korrekcióra, hanem új alapok lefektetésére van szükség.

A Fidesz menekül a társadalom elől, álmegoldásokat kínál, a saját maga embereivel egyeztetne a problémákról és nem azokat kérdezi meg, akik tiltakoznak.

A Kliknek meg kell szünnie

A Fidesz oktatáspolitikájának középpontjában semmi más nem áll, mint a Klebersberg Intézményfenntartó Központ (Klik) megvédése. Az MSZP viszont a gyermeket nézi. Meg kell szüntetni a Kliket és vissza kell adni az iskolákat a helyi közösségek működtetésébe.

Tóbiás József szerint Balog Zoltánnak nem csupán az oktatási kérdések miatt kellene országjárást tartania, hanem az egészségügy és a szociális terület helyzete miatt is.

Véleménye szerint az állam a szociális területen teljes mértékben felmondta a szolgáltatást. Meggyőződése szerint – folytatta – önálló minisztérium kell az oktatás, az egészségügy és a szociális területen.

230 politikai kinevezett kap milliókat

Tóbiás József közölte, át kell alakítani a kormányt, és a kabinetnek a létszámleépítést saját magán kell kezdenie. Mint mondta: 230 politikai kinevezett dolgozik a kormánynak milliárdokért.

A közigazgatásban tervezett elbocsátás, az intézmények átszervezése kapcsán az MSZP elnöke közölte: ha ezt végrehajtják, megszűnik a szakmaiság például az oktatás vagy az egészségbiztosítás területén. Ezzel mindent átsző a politika, és az lesz a kérdés, ki az, aki mindennap esküt tud tenni a miniszterelnöknek – vélekedett.

Tóbiás József kifogásolta, hogy a Fidesz politikai hirdetéseket tesz közzé a terrorveszélyhelyzettel kapcsolatos alaptörvény-módosítás miatt, és baloldali embereket nevez terroristapártiaknak. Közölte, az alkotmánymódosítás nem szól másról, mint Orbán Viktor hatalmának növeléséről, miközben ha tényleg valódi biztonságot akarna a Fidesz, akkor több rendőr, nagyobb fizetés, jobb állami szolgáltatás kellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik