Gazdaság

Új kártyás cafeteria-céggel ütött ki egy régi szereplőt az állam

24.hu
24.hu

2016. 01. 26. 08:47

Az EMC korábbi nagy partnere a Honvédelmi Minisztérium volt.

Vasárnap éjfél óta már sehol nem lehet használni az Első Magyar Cafetéria Kft. által kibocsátott kártyákat, a helyüket a frissen alapított Erzsébet-utalvány Plusz Kft. veszi át – írja az Index. Az EMC a cafeteriapiac kis szereplője volt, de mostanáig folyamatos terjeszkedésükről lehetett olvasni, és fő partnerük a Honvédelmi Minisztérium volt.

A többi piaci szereplőtől abban különbözött az EMC, hogy a kedvezményezettek nem papírutalványokat kaptak, hanem kártyán volt a pénz. Az ügyfelek egyenlegét egy az egyben jóváírják az új Erzsébet Plusz-kártyákon.

Az Index megkeresésére az Auchan azt közölte, hogy „a kibocsájtó elszámolási nehézségei” miatt nem fogadják el a továbbiakban az EMC kártyáját. Ennek hátterében az állhat, hogy a Honvédelmi Minisztérium nem újított velük szerződést és inkább az Erzsébet-rendszer új, kártyás ágának biztosít terepet idéntől.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Ulánbátor, 2016. január 26.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott Lundeg Pürevszüren mongol külügyminiszter (j) fogadja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert Ulánbátorban 2015. január 26-án.
MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi BalázsSzijjártó: Mongólia segíthet visszaépíteni az orosz kapcsolatokat
buda-cash(c66dcf08-2e30-4b24-8acb-e7841cab2f41)(430x286).jpg (Array)Bankot perel a Buda-Cash felszámolója