Gazdaság

Lezárhatják a légteret a taxisok, oda is megy az Uber

Az égbe megy az Uber, na nem úgy, hanem igaziból. A légi utazás megosztásán dolgoznak ugyanúgy, ahogy az autózásnál már megcsinálták. Zajlik a tesztüzem a fesztiválokon.

Nagy fába vágta a fejszéjét a globálisan és vertikálisan is terjeszkedő fuvarmegosztó, az Uber – írja a Mashable. Összeálltak az Airbusszal, amitől kaptak egy helikoptert, hogy azt is betegyék az applikációval rendelhető járművek közé. A tesztprogram jelenleg Hongkongban működik.

Az Ubert alapból mindenki egy alternatív taxiként emlegeti, holott már buszt, hajót és kaját is lehet rendelni az appal, így a helikopter csak egy a sok újításból (és olyan zsúfolt és állandóan bedugult nagyvárosokban, mint Hongkong vagy Sao Paulo még jól is jöhet).

A tesztüzemet a Sundance Filmfesztiválon tartják majd, az árakat később közlik. Az Uber korábban már próbálkozott heliutakkal, a cannes-i filmszemlén és a Las Vegas-i CES-en is lehetett az UberChopperrel repkedni. Ez akkor 400 dollárba, azaz 116 ezer forintba került fejenként. A piacon egyébként nem lennének egyedül, a Blade app is égi fuvarozással kísérletezik az Egyesült Államokban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik