Gazdaság

Jön a lengyel szupermarket-különadó

24.hu
24.hu

2016. 01. 08. 21:31

Tíz napon belül az asztalon a magyarhoz hasonló különadó tervezete, ami annyiban lesz más mint a magyar, hogy nem az alapterületet adóztatják meg.
Korábban a témában:

A lengyel kormány tíz napon belül elkészül a szupermarket-adótörvény tervezetével. Henryk Kowalczyk tárca nélküli miniszter, az Állandó Miniszterelnöki Tanács elnöke a kiskereskedelmi hálózatok képviselőivel tartott pénteki megbeszélés után azt mondta, a törvénytervezetből valószínűleg ejtik az üzletek hasznos alapterületére vonatkozó kikötést.

“Minden érintett fél egyetértett abban, hogy ez a feltétel felesleges” – mondta. A kiskereskedelmi láncok különadója forgalomarányos és progresszív lesz – tette hozzá.

Az alacsony forgalmú üzletek “semmiképpen nem fognak adót fizetni” – jelentette ki Kowalczyk a TVN24 BiS csatornának adott interjúban, és Pawel Szalamacha pénzügyminiszterre hivatkozva bejelentette azt is, hogy a tervezettel tíz napon belül el is készülnek.

A kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt eredetileg a 250 négyzetmétert meghaladó hasznos alapterületű üzletekre tervezett 2 százalékos különadót kivetni, a 2016-os költségvetési törvénytervezetben pedig az adónemre kétmilliárd zloty bevételt irányzott elő.

A lengyel PAP hírügynökségnek a kiskereskedelmi ágazat képviselői azt mondták, hogy a pénteken kialkudott módosítás nem fogja érinteni a tervezett adóbevételt – írja az MTI.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Paks, 2014. augusztus 14.
Sugárveszélyre figyelmeztetõ szalag a paksi atomerõmû 2-es építményében 2014. augusztus 14-én, amelyben a hármas és négyes reaktor van. Az atomerõmû vezetõi a mai napon bejelentették, hogy Oroszországba szállították a paksi atomerõmû 2003-as üzemzavara során megsérült üzemanyag-kazettákat.
MTI Fotó: Sóki TamásMagyar Idők, Rothschild, és a paksi beruházás dicsérete
Budapest, 2015. március 31.Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára sajtótájékoztatón beszél a Miniszterelnökségen 2015. március 31-én. A helyettes államtitkár bejelentette, hogy Lázár János és Seszták Miklós miniszterek utasítást adtak arra, hogy azonnali hatállyal állítsák le az M4-es autópálya Abony és Fegyvernek közötti szakaszának építését az Európai Bizottság által felvetett kartellgyanú miatt.MTI Fotó: Koszticsák SzilárdCsepreghy tervei alapján őt magát is el kellene bocsátani