matolcsy-gyorgy(960x640).jpg (Array)
Gazdaság

2,7 milliárdos ingatlant vett tavaly a Nemzeti Bank alapítványa a Rózsadombon, azóta is üresen áll

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 01. 06. 07:45

Már több mint egy éve vette meg az Magyar Nemzeti Bank az Magyar Tudományos Akadémia rózsadombi volt kémiai kutatóintézetét egyik alapítványának, ám az még mindig üresen ásítozik – írja a Világgazdaság. A 2,5 hektáros ingatlan területére szigorúan tilos a belépés, de aki benéz a kerítésen a saját szemével is láthatja, hogy egy kapavágás sem történt.

A Magyar Nemzeti Bank által 39 milliárd forinttal kistafírozott Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány a lap kérdésére válaszolva, miszerint mikor tervezik birtokba venni az ingatlant azt válaszolta: jelenleg előkészítő szakaszban van egy európai mércével is kimagasló színvonalú rákkutatási és diagnosztikai központ létrehozása.

A lap szerint annak ellenére nem kezdtek bele a munkálatokba, hogy bőven lenne dolog az ingatlan területén. A Rózsadomb legfrekventáltabb részén lévő telken több épületet is le kellene bontani, illetve az is lehetséges, hogy a korábbi kísérletek miatt olyan mértékben szennyeződött a talaj, hogy a földet ki kell cserélni.

Kommentek

asz(960x640).jpg (Array)Rekordszámú bejelentést tett tavaly az ÁSZ gyanús ügyek miatt
Budapest, 2016. január 2.
Szakemberek szállítják el darus kocsival a Mahir Cityposter Kft. hirdetőoszlopait a fővárosi közútkezelő megbízásából a XI. kerületi Bocskai úton 2016. január 2-án.
MTI Fotó: Balogh ZoltánElőre a putyini úton: az új Simicska-botrány, és ami mögötte van