Gazdaság

Nem tépázta meg a magyar Audit a dízelbotrány

Audi gyár (audi, gyár, )
Audi gyár (audi, gyár, )
Nem éreznek ingadozást az Audi Hungária vezetői abban, hogy több vagy kevesebb dízelkocsit vennének az emberek. Leépítés biztos nem lesz Győrben, ez a fontos.

Visszafoghatja beruházásait az Audi, ám az Audi Hungariánál a győri gyárban mégis minden idők legjobb évére számítanak: további fejlesztéseket hajtanak végre, a létszámot nem csökkentik – írta hétfői számában a Népszabadság.

A lap szerint a Volkswagen-csoport dízelautóit érintő szoftverbotrány ellenére az Audi – aminek motorjai Győrben készülnek ugyan, de a különböző típusokba már az adott márka gyáraiban szerelik be őket – eladási statisztikái nem csökkentek.

A Népszabadságnak Peter Kössler, a győri kft. ügyvezető elnöke azt mondta, a dízelmotorok egyáltalán nem szorultak háttérbe, kizárólag a szokásos ingadozás tapasztalható a benzinnel és a dízellel hajtott autók között.

A lap kitért arra is, hogy magyar szempontból különösen fontos, hogy a botránynak lesz-e olyan következménye, ami miatt Győrben leépítésre kényszerülhet a konszern. Most a győri gyár vezetésében kijelentették: dolgozóik száma nem csökken, sőt speciális tudással rendelkező szakembereket továbbra is keresnek. Jelenleg 11 500 fő dolgozik közvetlenül náluk, de a beszállítókkal együtt legalább e létszám duplájának teremtenek megélhetést – szemléz az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik