Gazdaság

A 3 gyerek 20 millióért a gazdagabb vidékieknek lehet jó igazán

otthon (otthon, )
otthon (otthon, )

„Ez a gazdagoknak lesz jó. A középosztály és az alatta lévők, akik tényleg rászorulnának valamilyen állami segítségre, át vannak verve” – reagált a kormány új lakástámogatására Korózs Lajos, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány szociális államtitkára a HírTV tudósításában. – Ha a magyarok tisztességesen keresnének, nem lenne szükség otthonteremtési támogatásra. […] Ez az önök

Mit lehet tudni a lakástámogatásról?

fizetéséből és az önök adójából megy, tévedés ne essék. Tehát most önök azért adnak pénzt az államnak, hogy az önöknél jobb módú embereket dotálja ilyen hitelezéssel. Szeretném kifejteni, hogy itt arról van szó, hogy az embereknek nincs normális fizetésük.”

A plafon tízmillió forintra emelése az ingatlanszakértők szerint azoknak segítség, akik eleve három gyermeket terveztek.

„Azt mérni is nagyon nehéz, hogy kik azok, akik egyébként kevesebb gyermeket vállaltak volna, s ennek az intézkedésnek a hatására több gyermekkel számolnak” – mondta Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

A tízmilliós állami támogatáshoz további tízmillió forint kedvezményes hitelt igényelhetnek a nagycsaládosok, akik ennyi pénzből vidéken találnak megfelelő méretű otthont. Budapesten ehhez túl drágák az ingatlanok, mondja a szakértő.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik