Gazdaság

Brókerbotrány: lezárult a Buda-Cash és a Hungária Értékpapír Zrt. vagyonvizsgálata

A Magyar Telekom részvényei tűntek el a legnagyobb arányban a Buda-Cash Brókerházból, ezzel szemben csaknem az utolsó darabig megvannak a Hungária Értékpapír Zrt.-nél, írta hétfői számában a Világgazdaság a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit (PSFN) Kft. vagyonvizsgálatára hivatkozva.

A lap emlékeztet rá: a vagyonvizsgálatra azért volt szükség, hogy a felszámoló ki tudja adni a megmaradt vagyonelemeket a volt ügyfeleknek, továbbá a kártalanításukhoz szükséges adatokat nyújtson a Befektető-védelmi Alapnak.

A felszámoló a Buda-Cashnél a Magyar Telekom-részvények mellett OTP-, Mol-, Richter-, valamint a tőzsdén már nem forgó Fotex-részvényeket talált, továbbá állampapírokat, OTP-részvényekre átváltható Opus-kötvényeket, euró-, dollár- és forintköveteléseket. Csaknem teljes egészében, több mint 97 százalékban a szeptember 16-án lejárt diszkontkincstárjegyek vannak meg e társaságnál, míg a Richter-részvényeknek a 90 százaléka került elő. A Hungária Értékpapír Zrt. ügyfeleinek a számláiról a legnagyobb arányban a kanadai dollárnak veszett nyoma, abból mindössze 0,75 százalék lelhető fel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik