Gazdaság

Origo-vásárlás: különös mellékszálakról ír a Magyar Nemzet

A Matolycs-féle Magyar Nemzeti Bankon keresztül mehetett növekedési hitel a hírportált megvásárló médiacsoport egyik tagjához.

Az MNB növekedési hitelprogramjának forrásait is felhasználta egy augusztusi szerződés alapján az Origót megvásárló médiacsoport egy tagja – írja az Mno.hu a társaságok cégbírósági adataira hivatkozva. Az Origót megvevő New Wave Media Kft. testvércége, a VS.hu-t kiadó New Wave Production Kft. 500 millió forintot kapott így az NHB Növekedési Hitelbankon keresztül.

A lap megjegyzi, az MNB-t jelenleg Matolcsy György irányítja, az ő unokatestvéréé, Szemerey Tamásé az NHB. Szemerey üzlettársa pedig az a Jan Nagy, akinek cseh cége, a Bawaco Invest s.r.o. tulajdonolja a New Wave vállalatokat. A lap szerint a VS-t kiadó New Wave Production egy olyan erzsébetvárosi lakásban működik, amit Szemerey testvére birtokol egy másik cégen keresztül, ráadásul a New Wave cégek számláit is az NHB-ban vezetik.

Csütörtökön jelentette be a Magyar Telekom az Origo eladását 4,2 milliárd forint értékben. Az eladást 2016 első negyedévében zárhatják le. Az Index szerint a VS és az Origo nem egyesül, két külön lap marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik