Gazdaság

Most aztán senkit sem jegyeztek be új TV2-tulajnak

super tv2 mokka (super tv2, mokka,)
super tv2 mokka (super tv2, mokka,)

Hiába küzdött nagyot a TV2-t eladni szándékozó Yvonne Dederick és Simon Zsolt azért, hogy a bíróság ne jegyezze be a Simicska Lajoshoz közel álló Fonyó Károly tulajdonjogát, a bíróság december 10-én felfüggesztette az eljárást. Az indok az volt, hogy nem lát tisztán a bíró az ügyben – írja a Népszabadság pénteki száma.

A helyzet valóban bonyolult: adott két kft., a CCA és a D6D, amik tavaly októberig a TV2-csoport alappillérei voltak. 2014 októberében Dederick és Simon átszervezték a céghálót és kiiktatták a CCA-t és a D6D-t belőle. Október 15-én ezt támadta meg Fonyó, mert szerinte nem lett volna joguk Simonéknak ezt meglépni.

Ennél azért bonyolultabb a helyzet: 2013 decemberében már ott lebzselt Fonyó a csatorna körül, és amikor a Pro7Sat.1 eladta Simonéknak a tévét, Fonyó nyilatkozatokat íratott alá velük, hogy bármikor a nevére veheti a CCA-t és a D6D-t. Egy opciós szerződést is kötöttek, amiben kijelentették, a kft.-k tulajdonát nem érheti kár. A legfőbb értékük a TV2 vagyonkezelő cégében, a TV2 Media Groupban van, aminek 50-50 százalékát birtokolják.

Kijátszották, ó jaj!

Fonyó szerint a tavaly októberi átszervezéskor kijátszották őt és a megkötött szerződéseket, ezért követeli az eredeti állapot helyreállítását. Október 13-án vette a nevére a CCA-t és a D6D-t és közölte, magát tekinti ezzel a TV2 tulajdonosának, mivel helyreállította az eredti állapotot.

A cikk szerint itt kavartak be Simonék, akik törvényességi felügyeleti eljárást kértek, több okiratot is benyújtva. A bírónak azonban további “nyilatkozatokra, észrevételekre, okiratokra” van szüksége, ezért elrendelte az eljárás 60 napos felfüggesztését.

Eközben a csatornára ácsingózó Andy Vajna még nem adta be kérvényét a cégbíróságra, a hitelszerződésekkel bíbelődik (az Eximbanktól már kapott 6,7 milliárdot). A CCA, a D6D és a TV2 Media Group tagjai és vezető tisztségei is törlés/bejegyzés kategóriában vannak, így Vajnának várnia kell. Persze Fonyónak is, így nem tudni, kit fognak végül bejegyezni. Persze Dirk Gerkens ettől még megkaphatja a vezérigazgatói posztot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik