cba, Príma, CBA (Array)
Gazdaság

A Coop lehet a legjobb barát a CBA helyett

24.hu
24.hu

hírmunkás. 2015. 12. 10. 09:19

A CBA kihullhat a legfőbb vezetők kegyeiből, míg az új elnökkel új időszámítás kezdődik januártól - keményebb külső és belső harcok jöhetnek.

Az elégedetlen tagok gyökeres változásokat sürgetnek a 23 éves hálózat irányításában, szervezetében, működésében. Ennek a kikövetelt megújulásnak csak az egyik első jele, hogy Baldauf László elnök január 1-gyel távozik az operatív vezetésből. Pár hónapnyi halasztással, az alapítónak kijáró örökös tiszteletbeli elnök ranggal, de végül leköszönt az elnöki posztról. A generációváltást megtestesítő utódja, Lázár Vilmos fogathajtó világbajnok lett – írja a Figyelő.

A láncban legalább két fő érdekcsoport feszül egymásnak. Az egyik oldal, a CBA-elit önmagában is összetett. Vannak az „alapító öregek” – a Baldauf László, Breier László és Krupp József alkotta BBK-csoport -, valamint a vagyonos középgeneráció, a Lázár fivérek és mások mellett Dienes Zoltán, Gyelán Zsolt, Viszokai Árpád. Miután – a Nemzeti Vágtát és a Magyar Lovassport Szövetséget eddig is vezető – Lázár Vilmos lett Baldauf utódja, előretört az utóbbi, a Fidesz vezetéshez sok szállal kötődő, számos Príma üzletet működtető kör.

Velük szemben állt a legnépesebb és legtürelmetlenebb csoport, a vidéki franchise tagok, régiós központokat és kis láncokat üzemeltetők, valamint kisboltosok által alkotott tábor. Ez az az elszánt, változásokat követelő kör, amely – látva a nagyok vagyonosodását és módszereit az elmúlt években – jobb kondíciókat, több jogot és lehetőséget akar. Tele lett a hócipőjük azzal, hogy csak fizetik a franchise és egyéb, a tagsággal járó díjakat, mégis évek óta elmaradnak a beígért nagy lehetőségek.

Az új elnök vezetésével a CBA-nak harcolnia kell a – bel- és külföldi tulajdonú – versenytársakkal is. Figyelemre méltó például, hogy milyen barátian és elismerő szavakkal szólt a Coop érdemeiről nemrég a lánc szülinapi partiján Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Mintha a Coop immár esélyesebb lenne a baráti üzletlánc titulusra.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.