Gazdaság

Ámokfutó a repülőn: az utasok azt hitték, ártalmatlan bolond

Nyilatkozott a Borsnak a Lufthansa-járat egyik utasa, aki szemtanúja volt, amint egy jordániai férfi be akart hatolni a gép pilótafülkéjébe. A férfi Allah nevét kiabálta, kézilabdázók fékezték meg. Ahogyan arról a 24.hu is beszámolt, az amerikai állampolgárságú, jordániai származású férfi indítékairól egyelőre nem sokat tudni, a rendőrség még vizsgálja, hogy terrorcselekményt akart elkövetni vagy pillanatnyi elmezavar miatt dühöngött az utas.

A napilap telefonon érte utol Milan Djukicsot, az újvidéki Vojvodina kézilabdaklub elnökét, aki csapatával a Frankfurtból Belgrádba tartó gépen tartózkodott. Az ámokfutót is két sportoló: a két méteres orosz óriás, Alekszej Rasztvorcev, és a nála alig három centivel alacsonyabb másodedző, Milan Markovic fékezték meg.

Djukics visszaemlékezése szerint a férfi már felszálláskor is furcsán viselkedett, idegesnek tűnt, felugrált a székéből. Figyelték, de kezdetben azt hitték, csak egy ártalmatlan bolond.

Aztán egyszer csak ismét felpattant és az evéshez kiosztott műanyag késével a pilótafülkéhez rohant. Elkezdett kiabálni, angolul beszélt, azt ordította: mindannyian elmegyünk Allahhoz. Dörömbölt az ajtón, de akkorra Alekszej és Milan odaértek és pillanatok alatt lete­perték

– mondta el a lapnak az edző hozzátéve: a két sportoló az első üléssorra „vágta oda” a férfit, a stewardess halálra rémült. Az incidenst követően az első osztályt kiürítették, az utasokat átküldték a turistaosztályra,a férfi is szép lassan megnyugodott.. A pilóta sem adott le vészjelzést, csak Belgrádban értesítette a biztonsági embereket.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik