termofold(960x640).jpg (Array)
Gazdaság

A kormány felaprózná a földbirtokokat

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2015. 12. 04. 09:58

A jelenleg is zajló földárveréseken gazdára nem talált állami földeket öt-tíz hektáros parcellákra darabolnák és külön-külön értékesítenék jövőre. Ez elsősorban azokat a nagyobb gazdaságokat érintené kedvezőtlenül, amelyek a most még egybefüggő területeket bérlik – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap szerint 30-40 ezer hektárnyi területet apróznának el olyan kis parcellákra, amelyek nem nyújthatnának biztos megélhetést a tulajdonosaiknak. Agrárágazati szakértők szerint a kormányzat ötlete megalapozatlan és szöges ellentétben áll a kormány azon törekvésével, hogy gazdaságosan művelhető méretű birtokrendszert hozzon létre.

25 éve együtt! Ünnepeljen velünk!

bonbons

Regisztráljon most és ajándék szakmai könyvet nyerhet!

A nagyobb földeket művelő haszonbérlők tulajdonosi köre több esetben már eldöntötte, hogy megpróbál minél több terület tulajdonosává válni, ez azonban nem mindenhol sikerülhet. A Magyar Nemzet forrásai szerint azért „szántaná be és hintené be sóval” a megmaradt területeket a kormány, mert úgy véli, nincs az az oligarcha, aki öt-tíz hektáronként vásárolgatná össze leendő birtokát.

Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője a lapnak elmondta: a párt az Alkotmánybírósághoz fordulna a polgári törvénykönyv földforgalmi kérdéseket érintő rendelkezéseinek elfogadása esetén, vagyis ha megszüntetnék a bérleti szerződéseket tulajdonosváltás esetén, így lehetővé téve a korábban megállapított bérleti díjak módosítását.

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 29.
A főváros egyik legdrágább környéke a Duna partján épített Xlll. kerületi Marina Part. Ennek oka az, hogy kizárólag új építésű lakásokat találunk a környéken.
MTVA/Bizományosi: Balaton József 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.