Gazdaság

A horvátok nem adják fel: újra kikérhetik a Mol-vezér Hernádit

Hernadi-Zsolt(430x286).jpg (Hernádi Zsolt)
Hernadi-Zsolt(430x286).jpg (Hernádi Zsolt)

Újabb európai elfogatóparancs kibocsátásáról dönthet Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgató ellen a közeljövőben a Zágráb Megyei Bíróság illetékes testülete – értesült a Magyar Nemzet több horvát forrásból.

A horvát ügyészség azzal vádolja Hernádi Zsoltot, hogy cége több millió euró kenőpénzt fizetett ki Ivo Sanader volt horvát kormányfőnek cserébe azért, hogy a magyar olajipari társaság kisebbségi tulajdonosként megszerezhesse az irányítói jogokat az INA horvát olajipari cég felett a veszteséges gázüzletág kivételével.

A horvát hatóságok 2013-ban már egyszer kérték Hernádi kiadatását, ezt azonban a Fővárosi Törvényszék elutasította arra hivatkozva, hogy az elfogatóparancsot ugyanabban az ügyben adták ki, amely miatt korábban már a magyar ügyészség is vizsgálódott, és amely eljárást végül bűncselekmény hiányában 2012. január 20-án megszüntettek.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a Zágráb Megyei Bíróság bírója az újabb elfogatóparancs szükségszerűségét egyebek közt azzal indokolja, hogy míg 2013-ban még csak gyanúsított volt Hernádi, időközben már vádat is emeltek ellene Horvátországban.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik