Gazdaság

Elindult az ingyenes állami sofőrképzés

kamionsofor(210x140)(2).jpg (kamionsofőr, kamionos, )
kamionsofor(210x140)(2).jpg (kamionsofőr, kamionos, )
A NiT Hungary aktív közreműködésével megkezdődött az első gépjárművezetői tanfolyam. 2016 közepére végezhetnek az első sofőrök.

A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete – NiT Hungary eddig is meghatározó szerepet vállalt az állami finanszírozású hivatásos gépkocsivezető-képzési program sikeres elindítása érdekében, és a folytatásban sincs ez másként – áll a szervezet közleményében. A NiT Hungary tulajdonában lévő Kamionsuli Kft. akkreditált képzési intézményként az előszűrési programok befejeztével novemberben megkezdte az első közép-magyarországi régiós tanfolyami képzést.

A NiT Hungary a munkáltatói oldal ez idáig egyetlen hatékony és aktív szakmai szervezeteként működik közre a krónikus hazai gépjárművezető-hiány megoldását célzó képzési programban. A „C”, „C+E”, „D”, „D+E” kategóriás, és az ezekhez kapcsolódó GKI-képesítések megszerzését célzó tanfolyam a regisztrált leendő gépkocsivezetők, a munkaadók és a programfelelős Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) szoros, szerződéses jogviszonyra épített együttműködésén alapul.

Miután 2015. október 8-án az OFA Nonprofit Kft. és a NiT Hungary között létrejött a megállapodás, alig egy héten belül az ipartestület saját budapesti székházában biztosította az első hivatalos képzési toborzást, melyet azóta több is követett, olyan jelentős hazai fuvarozó vállalkozások – munkaadók – részvételével, mint a Horváth Rudolf Intertransport Kft., Karzol-Trans Kft., a Transport Eklöf Kft. , Ronix Trans Kft és a Waberer’s International Nyrt.

Naprakész információk a reménybeli munkáltatókról

A NiT Hungary tulajdonában lévő Kamionsuli Kft. akkreditált képzési intézményként az elsők között nyert pályázatot a program keretében zajló képzések elvégzésére, és a szükséges előszűrési programok befejeztével novemberben megkezdte az első közép-magyarországi régiós képzést. A szervezet kezdeményezésére került be a képzési programba 10 óra kötelező gyakorlati képzés nyerges szerelvénnyel, melyhez a Kamionsuli Kft. rendelkezik megfelelő képzőeszközzel.

A NiT Hungary folyamatosan regisztrálja és továbbítja az OFA részére a munkáltatói oldalról érkező képzési igényeket, egy hatékony, könnyen kezelhető online felületet biztosítva, ezáltal a programfelelős OFA naprakész, hiteles adatokkal rendelkezik azokról a munkaadókról, akik e program révén kívánják orvosolni munkaerőgondjaikat.

2016 közepére állhatnak munkába

Az első sikeres toborzásokat és előszűréseket követően a Kamionsuli Kft. megkezdte azokat a kategóriás és GKI képzéseket, melyeknek köszönhetően 2016 közepére akár munkába is állhatnak azok az új gépkocsivezetők, akik az állami finanszírozású programban magas színvonalú tanfolyami képzés révén szerezték meg a munkavégzéshez szükséges képesítésüket.

A NiT Hungary lépéseket tett és konzultációt folytatott a Nemzetgazdasági Minisztérium Versenyképességi Főosztályának vezetőjével, hogy a képzési normatívákat illetően kedvező változásokat érjen el a munkáltatói igényeknek és a mindennapi szükségleteknek megfelelő hatékony és magas színvonalú képzés érdekében.

A gépjárművezető-hiány megszüntetése tekintetében a NiT Hungary folyamatos és aktív érdekérvényesítésének első gyümölcse beérni látszik, hiszen elindultak a tanfolyami képzések. Ennek példája alapján, őszintén bízunk abban, hogy hasonló kormányzati támogatást élveznek a gépjárművezetői tevékenység szakmásítását és az OKJ-s képzési rendszerbe történő beemelését célzó törekvéseink is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik