cet, bálna (cet, bálna)
Gazdaság

Az MNB elárulta, miért van égető szüksége egy újabb méregdrága ingatlanra

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2015. 11. 30. 09:18

A budapesti Bálna kulturális központban oktatási és pénzügyi központ jöhet létre, amely a Magyar Nemzeti Bank (MNB) látogatóközpontjának és pénztörténeti múzeumának, valamint a Corvinus MNB tanszékének adhat otthont a jegybank tervei szerint – írja az MNB a honlapján megjelent tájékoztatásban. Eszerint tárgyalások kezdődtek a jegybank és a Bálna kulturális központ tulajdonosa, a fővárosi önkormányzat között a központ megvásárlásáról, miután az MNB írásban vételi szándékát jelezte az ingatlanra.

A Bálnában működne az MNB látogatóközpontja, amely más központi bankok, így a kanadai, a New York-i, a brazil, a német és az angol gyakorlatnak megfelelően, széleskörű pénzügyi ismereteket nyújt közérthetően az érdeklődők számára – jegyezték meg. A központban pénztörténeti múzeumot is nyitnának, amely – szintén a nemzetközi jegybanki gyakorlatot követve – az MNB tulajdonában álló pénz- és érmegyűjteményt mutatja be a látogatóknak.

Kiemelt feladat!

A látogatóközpont és a pénztörténeti múzeum célja, hogy a magyar pénzügyi fejlődés ismertetésével bemutassa azokat a magyar teljesítményeket, amelyek kiemelkedő értéket képviselnek a világban – közölte a jegybank. Az oktatási központban helyet kaphat egy új, a gazdaságtudományok területén a Corvinussal közösen létrehozandó doktori iskola, valamint – az MNB és az egyetem júliusban aláírt aláírt együttműködési megállapodása alapján – a Corvinus MNB tanszéke is, így itt valósulhatnak meg a jövőben a tanszék képzési és kutatási programjai, valamint az egyetemmel közös más tudományos események, konferenciák.ű

Az MNB változatlanul kiemelt feladatának tekinti a magyar közgazdaságtudomány fejlesztését és oktatási színvonalának növelését, ennek érdekében alakítja ki kapcsolatait felsőoktatási intézményekkel és működik együtt hazai és külföldi kutatókkal – hangsúlyozta a jegybank. A közlemény szerint a tárgyalások sikeres lezárása esetén az MNB részletes tájékoztatást ad az adásvételről és a tervezett oktatási központ tevékenységéről.

A Bálna körüli áldatlan állapotokról, az üresen tátongó üzlethelyiségekről és tehetetlen bérlőkról tavaly az Átlátszó készített riportot.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Visitors walk past a 5G logo during the Mobile World Congress on the third day of the MWC in Barcelona, on March 1, 2017. 
Phone makers will seek to seduce new buyers with artificial intelligence functions and other innovations at the world's biggest mobile fair starting today in Spain. / AFP PHOTO / Josep Lago
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.