Gazdaság

Simicskáék 88 hektáros földjét egy külföldi vette meg

A Simicska Lajoshoz köthető Mezort-csoporthoz tartozó Lajta Hanság Zrt. által az államtól eddig (helyesebben 2051-ig) bérelt 88 hektár Rajka közelében lévő földet egy külföldi állampolgár vásárolta meg az egyik keddi győri földárverésen.

Az illető 167 millió forintot fizetett a területért, amit jelenleg a Lajta-Hanság Zrt. bérel az államtól 2051-ig. A HírTV információi szerint a múlt héten indult földárveréseken eddig ez a legnagyobb földterület, ami hivatalosan is külföldi tulajdonba került.

Ez pedig azt bizonyítja, hogy mindössze szlogen volt a Fidesz részéről, hogy amíg kormányon vannak, nem engedik a külföldieknek a földvásárlást. 

Pedig korábban szakértők és politikusok is figyelmeztettek arra, hogy a földszabályozás módosítása miatt tőkeerős külföldi gazdák kezébe is kerülhetnek a november 16-a óta árverésre kínált állami földek. A kormány részéről az ellenérv az volt, hogy a nem magyar állampolgárságú gazdákat nem érdeklik a Magyarországon lévő földek. Ez a feltételezés úgy tűnik nem jött be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik