Gazdaság

Megtalálták a Berlusconinak 8 milliárdot kölcsönadó magyar üzletembert

silvio berlusconi (Array)
silvio berlusconi (Array)

A Blikk egy olvasója fényképezte le a Pesti Központi Kerületi Bíróság folyósóján várakozva azt a rejtélyes magyar üzletembert, aki a napilap birtokába került dokumentumok szerint 25 millió eurót adott kölcsön Silvio Berlusconiéknak. Georges Rothot egy büntetőügyben tanúként idézték be a bíróságra. A lap szerint a férfi megjelenésén egyáltalán nem látszik, hogy milliárdok gazdája lenne, ahogyan cége, az Alfapapír Kft. mérlegeiből sem derül ki, hogyan adhatott kölcsön ekkora összeget.

Az említett dokumentumok szerint 2011-ben az Alfapapír Kft. részéről Roth írta alá azokat a szerződéseket, amelyek révén 25 millió eurót adtak a Berlusconi érdekeltségébe tartozó Emerald Cove nevű offshore-cégnek. Az első részletet, 6,7 millió eurót bizonyíthatóan át is utalták nekik. A megdöbbentő ügylet vélhetően egy másik ügy lezsírozását szolgálta – írja a lap, amely szerint az Alfapapír mögött egy ukrán oligarcha, Dimitrij Firtas állhat, aki Berlusconival akart üzletelni, a kölcsön ezt segíthette elő.

Berlusconi a bunga-bunga partykról ismert szardíniai villájában fogadta Firtasékat, akiket egy Svájcban élő magyar üzletember köthetett össze az olasz miniszterelnökkel. A blikk úgy tudja, hogy a kölcsönt még nem fizették vissza, de az Alfapapír sem kérte vissza a pénzt.

A lap megkereste az ügy szereplőit, Berlusconi titkárságát is, de senki sem válaszolt kérdéseikre.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik