Gazdaság

Gondjai vannak? Óránként 12 ezer forintért ANYÁT bérelhet

Nina meghallgat, teát főz, hasznos tanácsokat ad.

A 63 éves Nina Keneally olyan foglalkozást űz, amelyről talán kevesen hallottak. Anyaként dolgozik.

Nem, ezt nem úgy kell érteni, hogy főállású anyaként otthon van a gyerekeivel. Hanem hogy – óránként 40 dollárért – vállalja, hogy valakinek anyja helyett anyja legyen.

A kép forrása: facebook.com/nina.keneally
facebook.com/nina.keneally

Mint a Guardian sztorijából kiderül, Nina ötlete onnan származik, hogy amikor Bushwickba (Brooklyn, New York) költözött, a helyi fiatalok közül sokan keresték meg őt különböző kérdésekkel. Egy idő után rájött, hogy az amerikai nagyváros hipszterlakta környékén ebből az anyai gondoskodásból akár jól prosperáló vállalkozás is lehet: ha van valaki, akinek nincs édesanyja, vagy van, csak messze lakik, vagy van, csak nem kérne tőle tanácsot, felkeresheti Ninát a nő weboldalán keresztül. E-mailen egyeztetnek, és ha a nő úgy dönt, hogy fogadja a vendéget, találkoznak, és ő örömmel meghallgatja minden gondját-baját, legyen szó szerelemről, karrierről vagy bármiről, amiről a kuncsaft nem tud vagy nem akar barátaival / rokonaival beszélgetni.

Keneally – aki maga is anyuka, egy 30 és egy 27 éves fia van – hangsúlyozza: bár dolgozott drog- és rehabilitációs tanácsadóként, de ebben a felállásban ő se nem orvos, se nem terapeuta. Csak egyszerűen meghallgatja az emberek problémáit, és ha tud, tanácsot is ad nekik.

A Guardian újságírója kipróbálta a szolgáltatást. Nina adott neki pirítóst, főzött neki teát (mindkettő finom volt), tanácsot adott a fogfájásával, a szerelmi életével és a zoknivásárlási terveivel kapcsolatban. Állítólag Nina remekül anyáskodott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik