Gazdaság

Újabb épületet vettek az MNB-alapítványok, éppen Matolcsy feleségének városában

Matolcsy-Gyorgy(960x640).jpg (Array)
Matolcsy-Gyorgy(960x640).jpg (Array)

Az MNB hat alapítványa nettó 890 millió forintért megvette a Matolcsy György jegybankelnök felesége, Matolcsy Gyöngyi polgármester által vezetett Balatonakarattya területén lévő 6 hektáros MÁV gyermeküdülőt, ahol vezetéstudományi iskolát terveznek működtetni – szúrta ki az Átlátszó.

A több mint hat hektáros, vízparti területtel rendelkező ingatlan a szomszédos Balatonakarattyához tartozik, aminek a polgármestere a 2014-ben függetlenként, fideszes támogatással választást nyert Matolcsy Gyöngyi, Matolcsy György felesége. Balatonakarattya 2012-ben döntött Balatonkeneséről történő leválásról, a döntés tavaly óta hatályos. Az egyébként szintén fideszes vezetésű Kenese kezdetektől vitatta a területi megosztást, mivel szerintük aránytalanul sok nagyadózó került Matolcsyfalvára  és még az sem kizárt, hogy a keneseiek bíróságon támadják meg a kormányhivatali határozatot.

A most megvásárolt vízparti ingatlanon a jelenlegi bérlő kft magánszállásokat működtet, és fesztiváloknak ad helyet, a tervek szerint 2016 nyarától pedig oktatási és konferenciaközpontot működtetnek ott a Pallas Athéné-k, sa létesítményben működik majd az úgynevezett Magyar Vezetéstudományi Iskola is.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik