Gazdaság

1000 dollárt vág a VW az amerikai dízelautó-tulajokhoz

Akik egy bizonyos fajta dízelmotoros Volkswagent vagy Audit vezetnek Amerikában, azok most jól járnak. Semmit sem kér tőlük a botrányba keveredett európai cég, de azért is ad nekik pénzt.

Ezer dolláros juttatást ajánl fel a Volkswagen az amerikai dízelautó tulajdonosoknak. Az ajánlat az emissziós botrányban érintett kétliteres TDI dízelmotorral rendelkező 482 ezer amerikai Volkswagen és Audi tulajdonosára vonatkozik.

A Volkswagen a tulajdonosoknak 500 dollárral feltöltött szabadon felhasználható fizetőkártyát, valamint 500 dollárral feltöltött, a VW-kereskedőknél felhasználható fizetőkártyát ajánl fel, három éves ingyenes helyszíni műszaki segélyszolgálattal kiegészítve.

A Volkswagen ajánlatához semmiféle feltételt nem szab meg, nem írat alá a programban résztvevő tulajdonosokkal olyan nyilatkozatot, miszerint nem vehetnek részt a Volkswagen ellen esetleg indított kártérítési perekben.

A Volkswagennek már él egy minőségi cserére az érintett amerikai dízelautók tulajainak tett 2000 dolláros engedmény ajánlata. Az ezer dolláros juttatás ezen felül értendő – írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik