Gazdaság

NGM: az online kasszák miatt fehéredett a kiskereskedelem

Az online kasszák bevezetésének hatása tavaly szeptemberben még csak mérsékelten volt érezhető, az idén már ennek is köszönhetően fehéredett a forgalom, tisztult a gazdaság. Ezt Marczinkó Zoltán István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára mondta, az M1-en, reagálva a KSH legfrissebb kiskereskedelmi adataira.

A kiskereskedelmi forgalom volumene a KSH adatai szerint éves szinten 5,1 százalékkal nőtt szeptemberben az augusztusi 4,6 százalékos emelkedés után, az év első kilenc hónapjában pedig 5,9 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét.

A helyettes államtitkár kifejtette: többen dolgoznak és többen fogyasztanak, ami egymást erősíti, a fizetések folyamatosan emelkednek, nőtt az emberek jövőbe vetett bizalma. Ötszázezerrel dolgoznak többen, mint 2010-ben – emelte ki Marczinkó Zoltán István. Kitért arra is, bíznak abban, hogy az év hátralévő időszakában tovább növekszik a kiskereskedelmi forgalom dinamikája.

Annak felvetésére, hogy a kereskedelemben működő multik között bérverseny kezdődött, kifejtette: hasznosnak tartja, ha verseny indul a munkaerőért, ha a kereskedelmi szakemberek olyan helyen tudnak dolgozni, ahol megbecsülik a munkájukat.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik