Gazdaság

Kelet felé nyit a híres magyar gázkereskedő vállalat

gazvezetek(430x286).jpg (Array)
gazvezetek(430x286).jpg (Array)

Keleti irányban terjeszkedik a MET energiakereskedő csoport, amely már Oroszországban és Törökországban is leányvállalatot alapított – írta a társaság közleménye.

A MET legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy beperelte Szél Bernadett LMP-s képviselőt jó hírnév megsértésért. A képviselő szerint a MET egy Fidesz-közeli offshore cég, és a kormány által nekik adott gázimport-kedvezmény “az adófizetők pénzének kipumpálása”. Korábban a Népszabadság azt írta: 2011 és 2014 között akár százmilliárd forint is a ma Garancsi István fémjelezte MET zsebébe kerülhetett az állami MVM helyett – ezt erősítik meg az MSZP által kiperelt szerződések (a MET mindezt tagadja).

A MET oroszországi leányvállalata nemcsak földgázzal, hanem kőolajjal, cseppfolyósított PB-gázzal (LPG) és finomított termékekkel is kereskedik -írta  a társaság közleménye. „Oroszország ezen termékek legnagyobb termelője, és a MET-nek, mint energiakereskedőnek alapvető fontosságú, hogy jó kapcsolatot alakítson ki a helyi energiatermelő cégekkel” – magyarázta Alekszander Pankratov, a MET Vostok vezérigazgatója. A leányvállalat munkatársai rendszeresen egyeztetnek az energiatermelők döntéshozóival, és ez arra is lehetőséget nyújt, hogy a nemzetközivé nőtt MET Csoport tevékenységét bemutassák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik