Gazdaság

Új szabályozás: a párizsi fele hús lenne

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2015. 10. 30. 11:44

Nem tudni, hogy a WHO vörös húsokat, és a feldolgozott hústermékek rákkeltő hatásáról kiadott jelentése miatt, vagy egyéb okból, de a kormány módosítani akarja a Magyar Élelmiszerkönyv több húskészítményre vonatkozó előírását is.

Egyelőre csak javaslatról van csak szó, azaz még egyeztetés alatt vannak a szabályok, és nem tekinthetőek a kormány és az agrárminiszter véleményének – emeli ki a VS.hu.

Ezek szerint viszont 11 százalékkal emelnék a virsli és a párizsi hústartalmát, ami így 51 százalékra nőne. A krinoliné 55 százalék lenne az eddigi 40-ről, és a felvágottaknál is 51 százalékos lesz a hústartalom. A téliszaláminál annyi lenne a változás, hogy nem tartalmazhat rekesz- és rágóizmokat.

Az új rendelet pontosan megszabja a gépi csontozású, az íntalanított hús, valamint a csontokról mechanikailag lefejtett hús (angolul rövidítése nyomán MSM) fogalmát. Ebből nem kehetne több például virsliben, párizsiban, krinolinban 10 százaléknál. A máj- és májas termékekben, a minimális májtartalom 25 százalékra emelkedne.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Felcsút, 2014. október 24.
Felsorakoznak a csapatok a magyar Országgyűlés és a brit parlament labdarúgócsapatának mérkőzése előtt a felcsúti Pancho Arénában 2014. október 24-én. Az Országgyűlés csapata 8-1-re nyert. Jobbról a nyolcadik Kövér László házelnök.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.