Gazdaság

A FLAGA Csoport megvásárolta a TOTAL PB-gázüzletágát

24.hu
24.hu

2015. 10. 21. 09:49

Az amerikai UGI International cégcsoporthoz tartozó Flaga Csoport szeptemberben megvásárolta a TOTAL magyarországi PB-gáz üzletágát, ezzel meghatározó szereplővé vált hazánkban. Az üzleti tevékenység összehangolása fennakadás-mentesen történik, az ügyfelek és partnerek tájékoztatása folyamatos, a kiszolgálás zökkenőmentes.
Korábban a témában:

A TOTAL tavaly novemberben jelentette be, hogy eladja magyarországi pébégázüzletágát az amerikai UGI International cégcsoportnak. A tranzakciót a Gazdasági Versenyhivatal a körülmények részletes felülvizsgálata után engedélyezte. Ezt követően a Flaga Csoport idén szeptember 1-jén vásárolta meg a TOTAL magyarországi PB-gázüzletágát. A vételár a felek megállapodása szerint nem nyilvános.

Csak a név változik, a szolgáltatás nem

A TOTAL HUNGARIA Kft. tulajdonosváltásával egy időben a társaság neve is megváltozott. A Társaság új neve FLAGA Hungária Kft. A FLAGA GÁZ Kft. és a FLAGA Hungária Kft. párhuzamosan, közös irányítással, közös üzletpolitikával működik. Együttesen meghatározó piaci szereplők Magyarországon. Termékeiket FLAGA GÁZ márkanéven forgalmazzák.

Mindkét vállalat változatlan létszámmal, a meglévő telephelyeken folytatja tevékenységét, leépítést nem terveznek. Ügyfeleik szerződései változatlan kondíciókkal továbbra is érvényben maradnak, a TOTAL meglévő partnereit a FLAGA Hungária Kft. változatlan feltételekkel szolgálja ki. A kapcsolattartás és a megrendelések is a megszokott rendben mennek, vagyis csak a név változik, a szolgáltatás nem.

A FLAGA véleménye szerint az összeolvadás a szolgáltatás színvonalának jelentős javulását eredményezheti, ami a vállalat legfőbb célkitűzése. Álláspontjuk szerint a javuló piaci pozíciónak köszönhetően javul a logisztikai háttér, biztonságosabbá válik az ellátás, gyorsabban tudnak reagálni a megkeresésekre, rendelésekre, így magasabb színvonalon tudják kielégíteni a fogyasztói igényeket. Ugyanakkor tisztában vannak azzal, hogy az egyesüléssel vállalt minőségjavítás nagy kihívás, de bíznak benne, hogy a vállalat erős szakmai és pénzügyi háttere, valamint a folyamatos fejlesztések megfelelő alapot biztosítanak mindehhez.

Tények a vállalatcsoportról

Az UGI International vezető nemzetközi pébégáz-forgalmazó vállalat, 13 ezer dolgozót foglalkoztat világszerte, éves forgalma több mint 7 milliárd USD. 1929 óta jegyzik a New York-i tőzsdén. Európai üzletét 1999 óta a FLAGA cégcsoport viszi, amely 11 országban van jelen és a cseppfolyós pébégázpiacon vezető szerepet tölt be. A FLAGA hazánkban először 2006-ben lépett piacra, majd a Shell Gas 2009. évi megvásárlásával vált az egyik vezető PB-gáz-szolgáltatóvá, amihez saját tulajdonú szállítási flottájuk van. A FLAGA Magyarországon tartályos és palackos pébégázt forgalmaz, továbbá jelentős részesedéssel bír a hazai autógáz-forgalmazásban is.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.