Gazdaság

A FLAGA Csoport megvásárolta a TOTAL PB-gázüzletágát

Az amerikai UGI International cégcsoporthoz tartozó Flaga Csoport szeptemberben megvásárolta a TOTAL magyarországi PB-gáz üzletágát, ezzel meghatározó szereplővé vált hazánkban. Az üzleti tevékenység összehangolása fennakadás-mentesen történik, az ügyfelek és partnerek tájékoztatása folyamatos, a kiszolgálás zökkenőmentes.

A TOTAL tavaly novemberben jelentette be, hogy eladja magyarországi pébégázüzletágát az amerikai UGI International cégcsoportnak. A tranzakciót a Gazdasági Versenyhivatal a körülmények részletes felülvizsgálata után engedélyezte. Ezt követően a Flaga Csoport idén szeptember 1-jén vásárolta meg a TOTAL magyarországi PB-gázüzletágát. A vételár a felek megállapodása szerint nem nyilvános.

Csak a név változik, a szolgáltatás nem

A TOTAL HUNGARIA Kft. tulajdonosváltásával egy időben a társaság neve is megváltozott. A Társaság új neve FLAGA Hungária Kft. A FLAGA GÁZ Kft. és a FLAGA Hungária Kft. párhuzamosan, közös irányítással, közös üzletpolitikával működik. Együttesen meghatározó piaci szereplők Magyarországon. Termékeiket FLAGA GÁZ márkanéven forgalmazzák.

Mindkét vállalat változatlan létszámmal, a meglévő telephelyeken folytatja tevékenységét, leépítést nem terveznek. Ügyfeleik szerződései változatlan kondíciókkal továbbra is érvényben maradnak, a TOTAL meglévő partnereit a FLAGA Hungária Kft. változatlan feltételekkel szolgálja ki. A kapcsolattartás és a megrendelések is a megszokott rendben mennek, vagyis csak a név változik, a szolgáltatás nem.

A FLAGA véleménye szerint az összeolvadás a szolgáltatás színvonalának jelentős javulását eredményezheti, ami a vállalat legfőbb célkitűzése. Álláspontjuk szerint a javuló piaci pozíciónak köszönhetően javul a logisztikai háttér, biztonságosabbá válik az ellátás, gyorsabban tudnak reagálni a megkeresésekre, rendelésekre, így magasabb színvonalon tudják kielégíteni a fogyasztói igényeket. Ugyanakkor tisztában vannak azzal, hogy az egyesüléssel vállalt minőségjavítás nagy kihívás, de bíznak benne, hogy a vállalat erős szakmai és pénzügyi háttere, valamint a folyamatos fejlesztések megfelelő alapot biztosítanak mindehhez.

Tények a vállalatcsoportról

Az UGI International vezető nemzetközi pébégáz-forgalmazó vállalat, 13 ezer dolgozót foglalkoztat világszerte, éves forgalma több mint 7 milliárd USD. 1929 óta jegyzik a New York-i tőzsdén. Európai üzletét 1999 óta a FLAGA cégcsoport viszi, amely 11 országban van jelen és a cseppfolyós pébégázpiacon vezető szerepet tölt be. A FLAGA hazánkban először 2006-ben lépett piacra, majd a Shell Gas 2009. évi megvásárlásával vált az egyik vezető PB-gáz-szolgáltatóvá, amihez saját tulajdonú szállítási flottájuk van. A FLAGA Magyarországon tartályos és palackos pébégázt forgalmaz, továbbá jelentős részesedéssel bír a hazai autógáz-forgalmazásban is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik