Gazdaság

Olcsón is megúszható a kazáncsere (x)

Az elmúlt hetekben számos cikk jelent meg a kazáncsere rendelettel kapcsolatban, ezek igyekeztek tisztázni, hogy az előírások kapcsán milyen kötelezettségek hárulnak ránk, ennek ellenére még mindig számtalan kérdés merül fel a szabályozás értelmezésével és a lehetőségekkel kapcsolatban. A témáról Patonai Rolanddal, a Kazáncsere Kisokost megalkotó Szerelvénybolt Kft. tulajdonosával beszélgettünk.

Milyen előnyeink származhatnak az EU kazáncsere rendeletéből?

Az Európai Unió törekvése a környezettudatosságra és energiahatékonyságra „nevelés”, melynek következményeként született meg a 831/2013/EU rendelet. Önmagában ez az előírás pozitívan hat környezetünkre, és hosszú távon kiadásainkat is csökkenti – kondenzációs kazánnal ugyanis akár 30%-ot is megtakaríthatunk a fűtési költségekből –, ennek viszont ára van. A váltás anyagilag megterhelő lehet, ami miatt sokan félve vágnak bele az átalakításokba, viszont kétségkívül egy rendkívül gazdaságos fűtési rendszert kapunk érte cserébe.

nagy

Forrás: Ariston

Önök a Szerelvényboltnál mit tapasztalnak, a vásárlók hogyan fogadják a szabályozást?

A rendelkezés közel 2,6 millió magyar családot érint, a fogadtatása pedig vegyes. Azt veszem észre, hogy sok a kérdőjel az emberek fejében. Bizonytalanok, hogy most vágjanak-e bele a korszerűsítésbe, vagy várjanak vele és maradjanak a hagyományos megoldásoknál, amíg még lehet. Éppen ezért állítottuk össze az ingyenesen letölthető Kazáncsere Kisokost, melyből reményeink szerint mindenki választ kap a felmerült kérdésekre.  Készítettünk egy kutatást is a témával kapcsolatban, melyből az látszik, hogy tízből kilencen váltanának drágább készülékre, ha azzal hosszú távon lefaraghatnának költségeikből, viszont a cserét csak minden harmadik válaszadó tudja önállóan megfinanszírozni.

Mit tehet az, akinek az anyagi forrásai végesek, és nem engedheti meg magának a kondenzációs kazánra való átállást?

Az állam korábban is írt már ki pályázatot a fűtési rendszerek korszerűsítésére, ez talán a jövőben is így lesz, ezért ezt mindenképp érdemes figyelemmel követni. Ugyanakkor a kereskedők is igyekeznek támogatni a háztartásokat különböző akciókkal. Mi magunk is egy különleges ajánlattal szeretnénk megkönnyíteni az átállást: webáruházunkban akár 40% kedvezménnyel juthatnak kazánhoz a vásárlóink, ráadásul azok közül, akik október 31-ig online rendelnek tőlünk, egy valaki vissza is nyeri kazánja árát.

Akik még hagyományos kazánt szeretnének beépíteni, azoknak érdemes szem előtt tartaniuk, hogy szeptember 26-ával megszűnt ezeknek a készülékeknek a gyártása, így a kereskedők raktárkészleteitől függ, hogy meddig lehet beszerezni.  A végső határidő 2016. július 1-je, eddig lehet hagyományos kazán beépítésére használatbavételi engedélyt kiadni.

Rendeljen most akciósan hagyományos vagy kondenzációs gázkazánt a 22 éves tapasztalattal rendelkező Szerelvénybolt Kft. webshopjából! Még nem tud dönteni? Töltse le ingyen a Kazáncsere Kisokost, melyből minden kérdésére megkaphatja a választ!

nagy2

 

 

 

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik