Gazdaság

Dolgozói felét elküldi a Közgép

közgép (Array)
közgép (Array)
Azt írják, visszaestek a beruházások, nem jutnak elég megrendeléshez.

Csoportos létszámleépítést hajt végre a Közgép – jelentette be közleményben a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó építőipari vállalkozás. A beruházások drasztikus visszaesése miatt 350 dolgozótól kényszerülnek megválni – írták.

A létszámleépítés 283 szellemi foglalkozású és 67 fizikai dolgozót érint. „A hazai mélyépítő piac jelentősen csökkenő beruházásállománya miatt lehetetlen a korábbi évekhez hasonló volumenű megrendelésekhez jutni” – áll a cég közleményében, mely azzal zárul, hogy „a KÖZGÉP Zrt. valamennyi megbízását és kötelezettségét szerződés szerint teljesíti, folyamatban lévő projektjein változatlanul dolgozik”.

Simicska Lajos – aki korábban a Fidesz pénztárnoka és az első Orbán-kormány alatt APEH-elnök is volt – idén tavasszal látványosan összeveszett Orbán Viktorral. Később a Közbeszerzési Döntőbizottság hamis adatszolgáltatásra hivatkozva kizárta a Simicska érdekeltségébe tartozó Közgépet a közbeszerzésekből, de a cég megtámadta a határozatot, amit a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság felfüggesztett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik