Gazdaság

Saját üzlettársa jelentette fel Gattyán Györgyöt

gattyán György (gattyán györgy)
gattyán György (gattyán györgy)
Magyari Tamás szerint különös körülmények közt tűntek el pénzek az általuk üzemeltetett luxusáruházból.

Pénzmosás miatt feljelentette Gattyán Györgyöt az Interpolnál üzlettársa – tudta meg a Magyar Nemzet. Magyari Tamás, aki az Il Bacio Kft. ügyvezetője és a már bezárt luxusáruházat működtető cég kisebbségi tulajdonosa, azt mondta: a vállalkozásból különös körülmények közt tűntek el pénzek.

Magyari Luxemburgban tette meg a feljelentést, a milliárdos ugyanis oda költöztette vállalkozásait. A vállalkozó azt mondta: hiába volt résztulajdonosa az Il Baciónak, a bezárásról sem kapott információt, sőt, a nyári végkiárusítás bevételéből sem látott pénzt, pedig annak egy része őt illette volna meg.

Magyari elmondta, hogy korábban még arra készültek Gattyánnal, hogy nemzetközi láncot csinálnak a luxusáruházból, ezért Luxemburgban is létrehoztak egy céget. Ennek ügyvezetője Gattyán egyik bizalmasa lett. Magyari nála érdeklődött a társaság helyzetéről, de tulajdonosként is csak azt a választ kapta az ügyvezetőtől, hogy „előbb a jogi osztállyal kell egyeztetnie”. Ez azért volt furcsa, mert a cég nem is tartott fenn jogi osztályt, így jobbnak látta Magyari, ha a rendőrséghez fordul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik