Gazdaság

Varga Mihály Limában tárgyal a Világbankkal

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank éves közgyűlése alkalmából Limában tárgyalásokat folytatott több nemzetközi pénzügyi intézmény vezetőjével és számos befektetői csoport képviselőjével – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel.

Varga a közgyűlésen találkozott többek között a Világbank Európáért és Közép-Ázsiáért felelős alelnökével, Cyril Mullerrel, akivel áttekintették a Magyarország és a Világbank közötti aktuális ügyeket, és tárgyaltak a nemzetközi migrációs helyzetről is.

Varga Mihály hangsúlyozta, hogy meg kell erősíteni a tranzitállamok menekültügyi, migrációs, határigazgatási kapacitásait. Ehhez jelentős pénzügyi források biztosítására is szükség van, ebben kérte a Világbank, mint a kérdésben komoly szakértelemmel rendelkező nemzetközi fejlesztéspolitikai intézmény támogatását is.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közölte azt is, hogy a nemzetgazdasági miniszter a nap folyamán előadást tart a Bank of America Merrill Lynch által szervezett befektetői konferencián, ahol ismerteti a magyar nemzetgazdaság fejlődésének meghatározó kérdéseit és a növekedési kilátásokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik