Gazdaság

A Mahir megdöbbenéssel fogadta a szerződésbontást

A Mahir Cityposter Kft. elképedve értesült  arról, hogy a Fővárosi Közgyűlés felmondja a velük kötött szerződést. Mivel mindig teljesítették szerződési kötelezettségeiket, nem tudják elfogadni a felmondást.

A cég a Fővárosi Közgyűlés szerdai döntésére reagált, amely szerint október 31-ével szerződést bont a több mint hétszáz budapesti hirdetőoszlopot üzemeltető Mahir Cityposter Kft.-vel. A főváros egyben felszólítja a céget, hogy a rendkívüli felmondást tartalmazó értesítésben megjelölt időponttól számított hatvan napon belül bontsa el a szerződés keretében telepített hirdetőoszlopokat.

Nem értik, mert nem volt panasz

A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir a közleményében azt írta: a fővárossal 2006 szeptemberében kötöttek szerződést, amelyet “folyamatosan és szerződésszerűen” betartanak, ráadásul az önkormányzat sem emelt kifogást az elmúlt kilenc évben, így nem tudják elfogadni a felmondást és az indokait.

A lakosságnak ingyenes internetelérést biztosító és légszennyezettséget kijelző, “jelenleg is kifogástalanul működő” úgynevezett kombinált hirdetőoszlopait az önkormányzattal évekkel ezelőtt írásban egyeztetett, általuk jóváhagyott műszaki megoldással és helyszínekre telepítette – tették hozzá.

A fővárosi önkormányzat sosem kérdőjelezte meg a szerződésben meghatározott díj összegét, elszámolását, a szerződés alapján az önkormányzatnak biztosított egyéb többletszolgáltatások értékét, nem kezdeményezte az éves díj- és árbevétel-megosztás módosítását, mindig elfogadta az elszámolásukat, nem akarta ellenőriztetni sem könyvvizsgálóval, sem más módon,holott erre a szerződés szerint van jogosultsága – sorolták.

Lépni fognak

Kiemelték: a cég számára “különösen felháborító és a döntés törvényes jogi-szakmai indokainak hiányát, egyben valós mögöttes indokát jelzi” a közgyűlési előterjesztés írásbeli indokolásának a társaság tulajdonosi szerkezetére, a tulajdonos személyére és egyéb gazdasági érdekeltségeire vonatkozó, azt kifogásoló megállapítása.

A Mahir közölte: tekintettel arra, hogy a szerződés felmondása “nyilvánvalóan jogszabályba ütközik, egyben bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúját is felveti”, a cég a felmondás kézhezvétele után azonnal megteszi a szükséges jogi lépéseket azért, hogy megóvja törvényes jogait és érvényesítse jogos igényeit.

Kocsisék másképp látják

Kedden írtuk: Dr. Kocsis Máté és Szeneczey Balázs alpolgármester kezdeményezték a szerződésbontást arra hivatkozva, hogy a cég nem orvosolta a nyáron feltárt hiányosságokat és egyébként is több bevételre tehetne szert a főváros a reklámoszlopok hasznosításából, mint amennyit a Mahirtől kap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik