Gazdaság

Megmenekült a kapitalizmus, lesz Media Markt Zalaegerszegen!

Mert azért a zalaegerszegiek sem hülyék!

A korábbi áruházának négy évvel ezelőtti bezárása után újból üzletet nyit Zalaegerszegen a Media Markt – közölte a Media Markt Saturn Holding Magyarország Kft.

A cég 2011-ben – nem egészen hároméves működés után – bezárta az akkor 2700 négyzetméteres áruházát. Az eltelt időszakban jelentősen megváltozott a gazdasági helyzet, a kereskedelem teljesítménye bővül, az online üzletág térhódítása pedig újabb igényt támasztott Európa vezető műszaki kiskereskedelmi vállalatával szemben – közölte a társaság.

A helyi adottságokhoz jobban alkalmazkodva ezúttal 1000 négyzetméteres áruházat nyitnak, ahol a közvetlen értékesítés mellett a webes megrendelések kiszolgálását is végzik majd. A zalai üzlet a szombathelyi áruház irányítása alatt működik majd, az adminisztrációs feladatokat Szombathelyen látják el, a Zalaegerszegen dolgozók kizárólag értékesítéssel foglalkoznak – közölte Wutschi Alfred, a Vas megyei áruház ügyvezetője.

A Magyarországon jelenleg 1200 embert foglalkoztató Media Markt Zalaegerszegen 18 alkalmazottnak ad munkát. A csütörtökön nyíló új áruházzal 22-re nő a magyarországi üzletek száma. A nyilvános cégadatok szerint a Media Markt valamennyi áruháza önálló kft.-ként tevékenykedik, a cég pedig holdingként működik Magyarországon – írja az MTI.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik