Gazdaság

Lehet, hogy a Star Wars 7 sem lesz elég nafta a Disney szárnyalásához

GazdaságTV
GazdaságTV

2015. 09. 24. 09:42

Korábban a témában:

A Star Wars 7-től elég nagy bevételt várnak mind a társaságnál, mind pedig a társaságot követő elemzők is, hiszen a legkisebb becslések szerint azt sem tartják kizártnak, hogy akár a 2 milliárd dolláros össz-jegybevételt is eléri majd a cég. A Jurassic World csak Amerikában nagyjából 210 millió dollár körüli jegybevételt termelt első hétvégéjén és most az elemzők azt gondolják, hogy a Star Wars ezt is megdöntheti. Azzal, hogy ha hozná azt a 2 milliárd dollár körüli jegyár-bevételt, amit vártnak tőle, az nagyjából a harmadik helyre tenné a legsikeresebb filmek listáján. Ezt az Avatar vezeti 2,7 milliárd dollárral, illetve a Titanicnak van nagyjából 2,2 milliárd dolláros jegyár-bevétele. Vagyis, akár még a Titanicot is letaszíthatná a második helyről. Meglátjuk majd év végén, hogy hogyan alakulnak majd ezek a bevételek – mondta el Puzsár József, a KBC Equitas témát követő elemzője.

Jelenleg még a társaságnak sokkal nagyobb bevételei és profitja származik különböző kábeltévés és egyéb tévés műsorszolgáltatásokból. Ez az, ami miatt augusztus elején már nem csak a Disney, de a többi ugyanilyen szórakoztatóipari cég részvényárfolyama is komoly lejtmenetbe kezdett. Ugyanis a társaságok olyan bejelentéseket tettek, amiből a befektetők azt vonták le, hogy különböző kábeltévés tartalmakból majd a jövőben kisebb bevétel növekedés származhat. A reklámbevételekből már régebb óta láthattunk egy csökkenést, de a legutóbbi negyedéves adatok azt mutatják, hogy a különböző kábeltársaságok felől érkező bevételek is lassulhatnak és pl. a Disney-nél teljes árbevétel nagyjából 40 százalékát még mindig a televíziós szolgáltatások teszik ki. Ráadásul az üzemi eredménynek még ennél is lényegesebb hozzájárulója ez az üzletág. Emiatt azt mondhatjuk, hogy hiába lesz mondjuk nagyon sikeres a Star Wars 7, még akár meg is verheti az elemzői várakozásokban szereplő bevételi előrejelzéseket, de hogy ha ez a televíziós szegmens nem tud úgy működni majd a jövőben, mint amit megszokhattunk az elmúlt időszakban, akkor nem biztos, hogy a részvény árfolyama folyamatosan folytatja útját felfelé – tette hozzá az elemző.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

MILAN, ITALY - OCTOBER 31:  A general view of the new Scientology Church is seen on the opening day on October 31, 2015 in Milan, Italy. The five-story, four-building, 258-windows, former headquarters of Philips and computer company Sun has been converted into a 10,000 square meter Scientology church and will be the largest of its kind in the world.  (Photo by Awakening/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.