Algyõ, 2012. február 15.
Nyomásmérõ óra Algyõn, az MMBF Földgáztároló Zrt. szõregi biztonsági gáztározójában. A magyar földgázmezõk, a kereskedelmi tárolók és a stratégiai tároló kereskedelmi része zavartalanul táplálják be a földgázt a nagynyomású szállítórendszerbe.
MTI Fotó: Rosta Tibor
Gazdaság

Üresek a magyar gáztározók

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2015. 09. 19. 07:38

Korábban a témában:

Egyharmadig sincsenek feltöltve az állami kézben lévő hazai kereskedelmi földgáztárolók, holott néhány héttel a fűtési idény kezdete előtt a feltöltöttségi szintnek már 40 százalékon kellene lennie – írja a Magyar Nemzet.

Az állami tulajdonú Magyar Földgáztároló Zrt. adatait, melyek szerint az összesen 4,3 milliárd köbméter kapacitású zsanai, hajdúszoboszlói, kardoskúti és pusztaedericsi tárolók feltöltöttségi szintje jelenleg 27,8 százalékos, azaz 1,2 milliárd köbméter betárolt gázt tartalmaznak.

A lap szerint a készletek lassan nőnek, naponta csak 0,3 százalékkal gyarapszik a töltöttség, pedig tavaly ilyenkor már 3,13 milliárd köbméter gáz volt a tárolókban. Magyarország teljes éves gázfogyasztása 8-10 milliárd köbméter, ennek mintegy 70 százaléka télen fogy el. A lakossági felhasználás tavaly túllépte a 4,2 milliárd köbmétert, a hazai tárolókból akkor 2,5 milliárd köbméter földgázt tároltak ki – idézi fel a Magyar Nemzet.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.