Gazdaság

Amerikában áment mondtak a Richter nagy fejlesztésére

Az Allergan plc (NYSE: AGN) és a Richter Gedeon Nyrt. a mai napon bejelentették, hogy az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) engedélyezte a VRAYLAR® (cariprazine) kapszulák forgalmazását az I. típusú bipoláris betegséghez társuló mániás vagy kevert epizódok és a skizofrénia kezelésére felnőtt betegeknél. Az engedélyt az FDA azt követően adta meg, hogy korábban határidő-hosszabbítást kért a bírálati eljárás lefolytatására – derül ki a BÉT oldalán található közleményből.
Az engedélyeztetés már hosszú évek óta, maga a kutatás pedig másfél évtizede zajlott. De érdemes volt kiböjtölni, mert a gyógyszer valószínűleg rengeteg pénzt hoz majd a Richternek.
„A Richter kutatási tevékenységének jelentős eredménye ez a forgalombahozatali engedély” mondta Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója. „Annak ellenére, hogy a piacon számos készítmény van már jelen ezen betegségek kezelésére, még mindig létezik kielégítetlen terápiás igény. Büszkék vagyunk arra, hogy az I. típusú bipoláris betegségben és skizofréniában szenvedő milliók számára új, a betegek tünetegyüttesének kezelését segítő terápiás lehetőséggel tudjuk bővíteni az elérhető készítmények körét.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik