Gazdaság

15 milliárdos BKV-adósságot kell betömnie a kormánynak

Kérdés, hogy miként sikerül betömni a BKV finanszírozásában keletkező 15 milliárd forintos lyukat, de a tárgyalások rövidesen folytatódnak.

Még szeptemberben újra megkezdődnek azok a tárgyalások a Fővárosi Önkormányzat és a kormányzat között, amelyeknek témája épp a BKV Zrt. hosszú távú finanszírozása, de amelyeken várhatóan megoldást keresnek az említett 15 milliárdos forráshiányra is – értesült a Világgazdaság.

A várakozások szerint ugyanis a korábbi gyakorlathoz hasonlóan idén is az államnak kell a zsebébe nyúlnia ahhoz, hogy ne legyen fennakadás a közlekedési társaság működésében.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. a fővárosi közlekedési szolgáltatások megrendelőjeként nagyságrendileg körülbelül 145 milliárd forintot fordít a budapesti közlekedésre. Ebből a legnagyobb részt a BKV-ra költi, de ott vannak még ezen a listán a kisebb operátorok, alvállalkozók is, az ő kifizetéseiket azonban szorosabb szereződés köti. Forráshiány esetén őket várhatóan előrébb sorolják, így a sor végére a BKV kerül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik