Gazdaság

Elvileg kedden kezdődne a fűtési szezon

A rezsi nemcsak a háztartásoknak okoz fejtörést (fűtés, energia, radiátor,)
A rezsi nemcsak a háztartásoknak okoz fejtörést (fűtés, energia, radiátor,)
A hivatalos fűtési időszak kezdetétől, azaz szeptember 15-ét követően a FŐTÁV megkezdi az épületek fűtésszabályozóinak készenléti állapotba helyezését. Ezt követően az adott épületben a társasházak által a távhőszolgáltatóval kötött üzemviteli megállapodásnak, vagy eseti megrendelésnek megfelelően, illetve a külső hőmérséklet szerint indul be a fűtés.

A 157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendelet 3. mellékletben foglaltak szerint fűtési időszak: az év szeptember 15. napja és a következő év május 15. napja közötti időszak.
Emiatt szeptember 15-étől a FŐTÁV a fűtésszolgáltatást az egyes lakóközösségek üzemviteli megállapodásában rögzített értékekhez igazodva indítja el. Az eseti üzemviteli megállapodással rendelkező épületek esetében (ha külön megrendelés nem érkezik) társaságunkhoz szeptember 15. és május 15. között biztosítja a szabályozott üzemű fűtési szolgáltatást.

Ettől függ, mikor kapcsolják be

Amennyiben egy közösség nem rendelkezik megállapodással, vagy az abban foglaltaktól el kíván térni, a kapcsolást eseti írásbeli megrendeléssel igényelheti. Az üzemviteli megállapodásban rögzítettektől eltérő fűtésindításra vagy leállításra vonatkozó írásos kérést (megrendelést) azonban kizárólag a közös képviselőktől vagy a közgyűlés által erre felhatalmazott személytől fogad el társaságunk. A kapcsolást az erre a célra rendszeresített nyomtatványon is feltüntetett díjért, 24 órán belül végezzük el. Az eseti rendelkezés nyomtatvány megtalálható a szolgáltató honlapján.
Az épületek fűtésének szabályozására a legkorszerűbb megoldás az, amikor az üzemviteli megállapodásban rögzítettek szerint a hőközpontokat szabályozó elektronika a külső hőmérséklet változása szerint automatikusan kapcsolja ki és be a fűtést. Így akkor indul el a külső hőmérséklethez igazítottan a fűtésszolgáltatás, amikor arra szükség van. Javasoljuk, hogy a tisztelt lakóközösségek ezt az üzemviteli formát válasszák, bízzák a szakemberekre és a korszerű technológiára a fűtésindítást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik