Gazdaság

Magyar Turizmus Zrt.: Magyarország biztonságos ország

magyar-rendorok(960x640)(22).jpg (rendőrök, magyarország, )
magyar-rendorok(960x640)(22).jpg (rendőrök, magyarország, )

Magyarország ugyanolyan biztonságos és népszerű, mint akár egy évvel korábban, a migránshelyzet nem érinti a turizmust, a turisztikailag frekventált helyeket, a szállodákba érkezett lemondások elhanyagolható mértékűek – hangsúlyozták a Magyar Turizmus (MT) Zrt. és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSzÉSz) képviselői közös sajtótájékoztatójukon pénteken Budapesten.

Glázer Tamás, a Magyar Turizmus (MT) Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese elmondta: Magyarország a legnépszerűbb kelet-közép európai úti célok között van, az ágazat teljesítménye négy éve folyamatosan emelkedik. A migránshelyzet nem érinti a turizmust, a bevándorlók néhány jól behatárolható helyen fordulnak elő, a frekventált látnivalók ezektől távol esnek – mondta.

Niklai Ákos, a MSzÉSz elnöke kiemelte: felmérésük szerint a szállodákba csekély, elhanyagolható számú lemondás érkezett. Hangsúlyozta: Magyarország és a főváros változatlanul biztonságos úti cél, ahol a turisták biztonságban érzik magukat.

Mint arról beszámoltunk, a Magyar Idők korábban azt írta: a külföldi lapok kritikája miatt nem jönnek a turisták Magyarországra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik