Gazdaság

A Huawei és az Antenna Hungária építheti a negyedik mobilhálózatot

A Huawei Technologies Hungary rendszerszállítóként, az Antenna Hungária Zrt. generálkivitelezőként vehet részt az MVM Magyar Villamos Művek leányvállalata, az MVM NET Zrt. LTE450 technológiára épülő országos lefedettségű hálózatának kiépítésében – közölte az MVM NET Zrt. csütörtökön. Mindezt azután, hogy már a Népszabadság megírta, közbeszerzés nélkül nyerte el a 13 milliárd forintos munkát a kormány stratégiai partnere, a Huawei.

A közlemény szerint a hálózat elsősorban a kormányzati célú távközlési igényeket szolgálja ki, létrehozása nagymértékben hozzájárul a digitális közszolgáltatások fejlesztéséhez Magyarországon. A rendszerszállító és a generálkivitelező partnereket versenyeztetési eljárás keretében, több jelentkező közül választották ki – közölték.

A Nemzeti Távközlési Gerinchálózat (NTG) üzemeltetésével 2012. óta az MVM NET végzi a kormányzati célú távközlési tevékenységek biztosítását. A korszerű, nagy kapacitású és kimagasló megbízhatóságú optikai gerinchálózat immáron mobil technológiával is kiegészül – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik