Gazdaság

Vasárnapi zárva tartást és szigorú NAV-os kontrollt kérnek a kaszinókra

kaszino(210x140).jpg (Array)
kaszino(210x140).jpg (Array)

A szerencsejátékkal foglalkozó szolgáltatók adóhivatali hálózatra kapcsolását javasolja a Szerencsejátékosok Országos Érdekvédelmi Egyesülete – írja a Magyar Hírlap keddi számában.

 

Az egyesület elnöke, Fehér Róbert által megfogalmazott javaslat célja a nagyobb átláthatóság, a játékosok fokozottabb védelme és az állami bevételek növelése.
A kaszinók közvetlen rákapcsolása az adóhivatali hálózatra azt eredményezné, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal központilag és folyamatosan tudja ellenőrizni az értékesített fogadásokat, a bevételt és a pénzforgalmat – írja a lap a megismert elképzelések alapján.
Az egyesület kalkulációi szerint az általuk javasolt rendszer megvalósulása esetén a szerencsejátékokból származó jelenleg évi mintegy ötvenmilliárdos állami bevételnek akár a többszörösét is el lehetne érni.
Az egyesület szerint a borravalót is dokumentálni kellene. A játékfüggőség visszaszorítása érdekében a kaszinók nyitva tartását este 10 és reggel 5 óra között kellene csak engedélyezni, vasárnap pedig a javaslat szerint nem lenne nyitva kaszinó, és a vendéglátóhelyeken is tiltanák a szerencsejáték-szolgáltatásokat – olvasható a Magyar Hírlapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik