Gazdaság

Hamisított mosógélt foglaltak le a NAV-osok

24.hu
24.hu

2015. 09. 03. 08:59

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóságának pénzügyőrei EKÁER ellenőrzést végeztek, amikor igazolatlan eredetű, ráadásul hamisított folyékony mosószert találtak Alsónémedi térségében.

 NAV Bevetési Főigazgatóságának pénzügyőrei az 5-ös számú főúton ellenőriztek egy magyar rendszámú pótkocsis tehergépjárművet, amely a fuvarlevele alapján 22 ezer kilogramm Ariel márkajelzésű mosógélt szállított Barcelonába. A vizsgálat közben a pénzügyőröknek feltűnt, hogy a 4,55 literes kiszerelésű flakonokba eltérő mennyiségű mosószert töltöttek, ezen kívül a flakonok tetejének kidolgozása szemmel láthatóan gyenge minőségű fröccsöntési technológiával készült. Az előzetes szakértői vélemény alapján kiderült, hogy a mosószerek hamisítványok.

A tételes vizsgálat azt is megállapította, hogy a fuvarokmányhoz képest 2 raklappal kevesebb mosószert rakodtak a pótkocsira, továbbá a szállítmányra EKÁER számot sem kértek előzetesen.

A pénzügyőrök az összesen 4608 flakon, Ariel felirattal ellátott, hamisított folyékony mosószert lefoglalták és ismeretlen tettes ellen iparjogvédelmi jogok megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek a pénzügyi nyomozóknál. A bűncselekmény elkövetésével okozott vagyoni hátrány mértéke megközelíti a 17 millió forintot.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.