Gazdaság

Brüsszel megint megtámadott minket

Pankucsi Zoltán szerint "sajnálatos", hogy egy országnak az adózási önállóságát a brüsszeli bürokrácia folyamatosan vitatja és "minden eszközzel megpróbálja kétségbe vonni".

Magyarország szeretné megvédeni a dohányipari egészségügyi hozzájárulást, illetve az élelmiszerlánc felügyeleti díjat, ezért a brüsszeli Bizottság még ezen a héten meg is kapja a magyar hivatalos álláspontot és választ a felvetéseire – jelentette be Pankucsi Zoltán a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Kifejtette, Brüsszel az összes magyarországi különadót megtámadta, ezért nem meglepő, hogy a dohányipari különadók alkalmazását is fel kellett függeszteni.

Addig pedig, amíg ez az egyeztetés zajlik, természetesen tiszteletben tartjuk a Bizottságnak azt a döntését, hogy nem szabad beszedni ezeket az adókat – mondta.

A helyettes államtitkár meggyőződését fejezte ki, hogy mind a két közteher jól célzott volt, megfelelő célokat szolgál, és így összhangban van a tagállamok adózási önállóságára vonatkozó uniós alapelvvel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik